Hotel Toscania

LETNIA KOLACJA DEGUSTACYJNA W OGRÓDKU

LETNIA KOLACJA DEGUSTACYJNA W OGRÓDKU

Sierpniowa Kolacja Degustacyjna pozostaje już tylko pięknym wspomnieniem. Każda z organizowanych Kolacji jest dla nas wyjątkowa, jednak ta letnia szczególnie zapada nam w pamięć dlatego, że po raz pierwszy odbyła się w naszym letnim ogródku restauracyjnym. Piękna pogoda i ciepły wieczór tego dnia pozwolił nam na ugoszczenie naszych Gości na świeżym powietrzu.
 
Ogródek pełen kwiatów, zieleni i wielu świecących żarówek nad głowami dodały niesamowitego klimatu. Pięknie udekorowane stoliki zawdzięczamy naszemu Managerowi Dariuszowi Piotrowskiemu. Nikt inny jak on nie włoży tyle serca w przygotowanie wspaniałego dekoru na każdą Kolację.
 
Naszych Gości witaliśmy powitalnym drinkiem! Kolejno zaczęły wychodzić nietuzinkowe dania z naszej kuchni, których autorami byli:
Patryk Wróblewski
Amuse-bouche – pomidory, twaróg, oliwa, szynka prosciutto
Zupa – pomidory, oliwa z oliwek, ser emilgrana
I danie główne rybne – polędwica z dorsza, kalmary, szpinak, bób, boczek
Intermezzo – granita z papierówki
 
Karol Biegański
II danie główne mięsne – boczek pieczony w piwie, puree ziemniaczane, chipsy ziemniaczane, sos własny
 
Maciej Winkler
Deser – rabarbar, rozmaryn, limonka, lody z hibiskusa
 
Nasi trzech muszkieterowie! To im zawdzięczamy przepyszne dania, w które włożyli całe swoje serce aby zaskoczyć naszych Gości i ich kubki smakowe. Wiemy, że znów im się to udało! Jesteśmy dumni i przeszczęśliwi.
 
 

Dodaj komentarz